De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Back to All Events

pootgoeddag

1484041337057.jpeg

Moestuinliefhebbers opgelet! Tijdens deze eerste openstelling van De Ommuurde Tuin hebben we biologisch pootgoed en zaden te koop. In de tuinwinkel vind je de eerste verse groenten van het land én het terras is geopend. Zin in een kopje kruidenthee , lekkere huisgemaakte brownie of soep? Wees welkom! 

Ja het seizoen is weer los! Tijd om plantjes op te potten, bedden te bemesten en aardappels te poten. 21 april is de tuin weer open en kun je terecht voor allerlei leuke piepers zoals Panda, rode Emma en Blauwe Elise maar ook de resistente Alouette zit nu in het assortiment. De meeste aardappeltjes zijn al voorgekiemd en kunnen zo de grond in. Ook hebben we rode en gele uitjes, sjalotjes en allerlei bonen en andere groenten zaden te koop.

Net als vorig jaar verkopen we ook biologische potgrond met mycorrhiza’s en klei. Het beste om je potten mee aan te vullen of een eigen mini moestuin mee te beginnen. Voor inspiratie hebben we ook nieuwe boeken van VELT te koop over moestuinieren in potten en hoe je het best je eigen serre, kleine kas inricht. 
Wij bemesten al jaren plantaardig. Als basis gebruiken we onze eigen compost, gefermenteerd met EM, schelpenkalk en kleimineralen en aangekochte natuurcompost. Hiernaast mesten we bij met een plantaardige korrel. Bij ons kun je Monterra 5-1-5 kopen gemaakt van Melasse Vinasse en Malt en ook de materialen om je eigen fermentatie/composthoop te maken.

 

Earlier Event: December 17
Midwinterdag in de tuin
Later Event: May 12
plantgoeddag