De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Back to All Events

BoerenVuur ism Toekomstboeren

collage-header3.jpg

Boerenvuur, Vreugdevuur & Toekomstboeren-ALV op de Ommuurde Tuin!

Donderdag 25 april vindt er weer een BoerenVuur van Toekomstboeren plaats – ditmaal bij ons op de Ommuurde Tuin in Renkum! Het wordt ook een beetje een  vreugdevuur, want het is het moment dat de cursisten van de cursus “Agro-ecologie in Praktijk” de cursus afronden en certificaten ontvangen! Kom deze kersverse Toekomstboeren ontmoeten en hoor al hun toekomstplannen! Naast een gezellig, knus kampvuur met heerlijke soep van producten uit de tuin, zal Vereniging Toekomstboeren een lezing geven over agro-ecologie, de tuinders Esther Kuiler en Elske Hageraats zullen een Rondleiding geven door de tuin die dit jaar 20 jaar bestaat.

Datum: donderdag 25 april
Tijd: vanaf 14u
Programma:

  • 14:00-16:00. Lezing Toekomstboeren & Agro-ecologie in Nederland. En inspirerende verhalen van starters, o.a. Ties Betjes (de Vrolijke Noot) en Stefan Hanstede (de Mobiele Gaard), Jolke de Moel (Eemstadboerderij), Jeannette Oppedijk van Veen (Tuinderij de Mijmering), Esther Hofkamp (de Groentehof) en Klarien Klingen (de Wilde Peen).

  • 16:00 - 17:00. Uitreiking certificaten voor cursisten van de cursus Agro-ecologie in praktijk. En parallel ALV Toekomstboeren.

  • 17:00 - 18:00. Rondleiding door de Ommuurde Tuin door Esther Kuiler en Elske Hageraats.

  • 18:00 - einde: kampvuur, potluck*, soep van de tuin, verhalen, dromen & ideeen uitwisselen.
    * Potluck houdt in dat iedereen wat te eten mee neemt en dit samen deelt : ) De Ommuurde Tuin zorgt voor een grote pan soep. Neem je wat lekkers mee voor bij of na de soep? En een bord en bestek? : )

Aanmelden: Graag je komst even melden via info@toekomstboeren.nl uiterlijk zondag 21 april ivm soep. Vergeet ook niet cash mee te nemen, mocht je een biertje, wijntje, fris willen bestellen of wat plantgoed kopen!

Over de Ommuurde Tuin

De Ommuurde Tuin ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau's Oord in het Renkums beekdal. Op een hectare worden meer dan 400 verschillende soorten groenten, kruiden en fruit geteelt. Ook worden er,  in samenwerking met zadenbank CGN, oude rassen verbouwd voor het Erfgoedzaden Netwerk. De oogst wordt verkocht aan lokale bio-winkels en restaurants, maar het overgrote deel gaat wekelijks in de 80 groentepakketten naar de oogstaandeelhouders van de tuin. Dit jaar is de tuin een cursus “Agro-ecologie in Praktijk” gestart, speciaal voor Toekomstboeren: mensen die ervan dromen om ’t roer om te gooien en hun inkomen te halen uit een biologische tuinderij. Zo hoopt de Ommuurde Tuin een steentje bij te dragen aan de agro-ecologische beweging. De tuinders zijn dan ook lid (en fan!) van Toekomstboeren. Aangezien het thema van Toekomstboeren ‘autonomie’ is, zullen Esther & Elske zich tijdens de rondleiding ook richten op het halen van een inkomen uit de tuin via directe verkoop (o.a. CSA groentepakketten)..

Earlier Event: April 13
pootgoeddag
Later Event: May 11
plantgoeddag