De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

IMG_1489.JPG

“Een prikkelende belevenis voor alle zintuigen. Zeer deskundige en sfeervolle uitleg in de tuin en de keuken. Veel nieuwtjes over vergeten groenten, een feest van smaak en geuren. Heel geschikt als je in kleine kring iets te vieren hebt, je gaat er allemaal met een heel goed gevoel weg. We hebben er twee keer een feest gevierd, een met 120 personen en een met 18, allebei top, ook als het regent... ”

(www.tripgids.nl, gemiddelde beoordeling: 9.0 van 10)

Groepsarrangementen & lunch of diner

Wanneer u de tuin met een gezelschap wilt bezoeken, dan maken we samen een programma dat past bij uw wensen en de mogelijkheden van de tuin. Ook buitenopeningstijden is een ontvangst te bespreken. In overleg kan de tuin ook een locatie zijn voor uw familieuitje, huwelijk, vergadering, teambuilding of veldschool met een rondleiding of kookworkshop. Wij verzorgen graag de catering op basis van verse producten uit de tuin voor u zodat u de tuin echt kunt proeven en beleven.

U maakt uw bezoek aan de tuin  met uw gezelschap extra smakelijk met een vooraf besproken
Tuin Lunch (12,- p.p.) of de uitgebreide Lusthof Lunch met soep, quiche, landbrood, salade en kruidenkwark (15,-p.p.). Voor gezelschappen kunnen we ook, bijvoorbeeld na een rondleiding, een warm seizoensbuffet Uit de Tuin (19,-p.p.) aanbieden. Echt feestelijk is het Lusthof Feestmaal (25,-p.p.) waarmee u wordt verwend met het beste van het seizoen.  U betaalt bij een groepsprogramma voor het gebruik van de tuin, 75,- per uur.

Neemt u hiervoor contact met ons op. Voor alle workshops en ontvangsten geld: minimaal 10 (betalende) deelnemers en aanmelding vooraf. Zie voorwaarden.

Overnachting in de buurt

Wilt u uw tuinbezoek combineren met een weekendje weg, genieten van de rust in de bossen en 't prachtige historische beekdal? In de buurt van de Ommuurde Tuin zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Zo is er de prachtige natuurcamping Quadenoord. Een hotel om de hoek van de Ommuurde Tuin is Nol in 't Bos. Vind u het leuk om 't nabijgelegen Wageningen te ontdekken, dan kunt u daar ook volop overnachtingmogelijkheden vinden, zoals B&B boerderij de WillemsHoeve, B&B Het Torentje, hotel de Wageningse berg (met sauna), Short Stay Wageningen of een van de vele andere hotels of B&B's.

Wandelroutes naar  / vanaf de Ommuurde Tuin.

Zin in een lekker dagje uit? Combineer een tuinbezoek met een van de prachtige wandeltochten! Klompenpaden brengen je langs historische plekken met watermolens, sprengen, het Renkums Beekdal, eeuwenoude grafheuvels, prachtige bossen en idyllische boerderijtjes. U kunt uw auto of fiets parkeren naast de weg bij de tuin, of pak een OV-fiets vanaf station Ede-Wageningen.


1. Een prachtige wandelroute vanaf treinstation Ede-Wageningen naar de Ommuurde Tuin.
Vanaf het station loop je door het bos De Sysselt naar natuurvriendenhuis De Bosbeek. Je passeert een aantal prehistorische grafheuvels. De route volgt het beekdal van de slingerende Molenbeek. De beek werd gegraven om energie te leveren voor watermolens. Door de bossen van landgoed Oranje Nassau Oord, loopt route vlak langs de Ommuurde Tuin. Kom gerust langs voor een heerlijke kop soep of warme quiche om even lekker uit te rusten. Tip: boek ter afsluiting van de wandeling een groepslunch of diner, met een rondleiding door onze prachtige historische tuin! Download de wandelkaart op de website

2. Het klompenpad "Het Hartense Pad" vanaf de Ommuurde Tuin (14 km)
Klompenpaden zijn prachtige wandelroutes over boerenland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Met het klompenpad "Het Hartense Pad" wandel je door het prachtige Renkums Beekdal met bijzondere dieren en planten, langs grafheuvels, beken en sprengen, door uiterwaarden en over landgoederen. Download de route op de website

3. Ook met de gratis app Crossbill Routes Veluwe kom je met de wandeling Renkums Beekdal naar de monding langs de tuin.