De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Geen spitskool

Geen spitskool! Die mooie puntige krop in het pakket is groenlof. Een van mijn favoriete groenten in de tuin. (helaas nu allemaal weer in het pakket) Het maakt mooie grote draaiende bladeren alsof de plant lijkt te dansen. Groenlof is familie van de roodlof die jullie een paar weken terug in het pakket vonden. Het wordt in Dld ook wel suikerbrood genoemd. Naast het bittertje van de lof is deze groente ook zoet. Het licht centrum is dus heerlijk als salade. Maar ook een risotto zoals ik bij de roodlof beschreef is heel lekker. Veder is hij ook fijn om te roerbakken met een pepertje en knoflook. Het bevat wat minder vocht dan andere bladgewassen en slinkt dus ook minder.

In de tuin zijn we echt midzomer voorbij. De eerste opruimwerkzaamheden beginnen. De aardappelvelden worden langzaam leger en deze week zijn ook de peulen en 2e jaars aardbeien eraf. Best een beetje triest vind Roeland…

De venkel  en wortel zit dit jaar vol rupsen van de koninginnepage. Dus let op. Vergeten exemplaren kun je terug brengen naar de tuin of uitzetten op wilde peen.

De kruisbessen zijn geoogst. Heel erg lekker om zo op te eten maar ook op een vlaai heel lekker.Bak daarvoor een taartbodem met bladerdeeg op zijn kop op een quichevorm. Bestrooid met suiker. Vul de vorm met een laagje bakkersroom en leg daarop halve kruisbessen. Ik vind het lekker ze net even in de pan warm geworden te laten zijn.

Tussen de sla, en het onkruid vonden we deze beauty! Hij hield zich dood dus kon Elske hem rustig oppakken. Mooi om deze jager uit de natuur zo dichtbij te zien.

Eet smakelijk, Esther

image.jpg

Elske met ringslang

image.jpg

Roeland bezig met het afbreken van de peulen netten.