De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Homeless WDT - WOEST EN BIJSTER

In het weekeinde van 22 en 23 oktober hoef je niet te kiezen tussen uitwaaien en van een voorstelling genieten. Een wandel- of fietsroute leidt je langs de 16 landschapskunstwerken en 8 locatietheatervoorstellingen van het festival Woest & Bijster. Toneelvereniging WDT speelt op dit festival de voorstelling ‘Homeless’, het verhaal van een verscheurde vriendschap.  

Kun je vanuit ons veilige land ooit begrijpen hoe het is om alles achter je te moeten laten? Om niet te weten hoe het met je geliefden gaat? Hoe het voelt als er altijd over je wordt gepraat, maar je zelf niet wordt gehoord?

In deze voorstelling krijgt de Syrische vluchteling Ramez Kamel – acteur en schrijver – letterlijk en figuurlijk een stem. Geïnspireerd door zijn eigen vluchtverhaal schreef hij Homeless: het verhaal van Laith, zijn vrouw Um, dochtertje Sham. En zijn boezemvriend Iyad… 

Samen met regisseur Céline Hoex maakte toneelvereniging WDT er een voorstelling van waarin Ramez zelf ook meespeelt.

Maar het verhaal van Ramez is onvoorstelbaar. Kun je de verschrikkingen in Aleppo wel naspelen? Hoe breng je dit dramatische verhaal op een waardige manier over? En hoe vind je toch aansluiting op het publiek in Nederland dat al decennialang in vrede leeft? Dit dilemma is verwerkt in de voorstelling. Soms wrang, soms hilarisch.

Locatie: De Ommuurde Tuin, Renkum (kijk op de routekaart van Woest en Bijster, woestenbijster.nl, of op ommuurdetuin.nl) Speeldata: zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016. We spelen 5 x per dag: 11.30 u | 12.30 u | 13.30 u | 15.00 u | 16.00 u. Reserveren kan via woestenbijster.nl, maar hoeft niet. De toegang is gratis. U kunt uw waardering laten blijken met een donatie.

Script: Ramez Kamel

Nederlandse bewerking: Pierre Stukker

Concept en regie: Céline Hoex

Spelers: Heleen Hendriks, Ine Wiebenga, Jip Siebenheller, Lambert van Gils, Marieke Griffioen, Merel Rot, Ramez Kamel