De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Salade weer

Wat een heerlijk weer! Wel een beetje warm dus we hebben een tropenrooster ingevoerd. We werken van 6 tot 12 en dan voor de diehards gaan we in de schaduw door met knoflook schoonmaken, vanaf 16u gaan we pas weer het land op. Ik vind het eigenijk wel lekker. De vroege ochtend in de zomervakantie is zo stil en glinsterend van het dauw. De hete droge avonden met gouden licht in de bomen. Heel fijn om te schoffelen, rustig alleen met mijn planten. Deze week vonden we in de composthoop slangeneieren. We hebben ze snel terug gestopt op een rustiger plekje.
Deze week proberen we zoveel mogelijk schoon te krijgen. Komende weken worden namelijk spannend want ik ga op vakantie! Ja wel ik ga dit jaar zeilen op de Waddenzee. De eerste week is Marieke er nog maar zij gaat de tweede week ook op vakantie. De ultieme test voor de Warmonderhof studenten. Elske, Rene en Henk zijn aan het eind van hun stage en gaan de tuin 1 week voor mij draaien. Afgelopen weken hebben ze vaak meegeholpen met de pakketten. Dus ik heb er het volste vertrouwen in.
Qua tips en recepten wil ik jullie niet veel vertellen  deze week. Alleen… dat de combinatie van radicchio en venkel erg lekker is waarbij je beide groenten goed dun in reepjes moet snijden. Heel lekker met kaas en noten. Sla bewaard het best goed gespoeld in een plastic zak. De sjalotjes zijn niet groot geworden, maar wel lekker. Rauw door een slalade of gebakken; droog bewaren. Courgettes en komkommers juist buiten de koelkast bewaren! Toch wat warms snij de courgette dan in plakken. Olijfolie erop smeren en lekker grillen met wat zout en peper warm oprollen met geitenkaas. mmmmm

The garden by night under a full moon

The garden by night under a full moon