De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Winterwerk

De winter zorgt voor een heel ander ritme, voor meer rust en tijd om te reflecteren en om al die klusjes waar je zomers geen tijd voor hebt een keer op te pakken. Ondanks dat de tuin gesloten is zijn we er dus toch nog volop bezig. Drie dagen per week zijn we in de tuin druk met het oogsten van de laatste wintergroenten, het afdekken van de groenten die de hele winter op het land blijven staan, het onderhouden van de houtwallen, houtzagen en hakken en het uitzoeken ven schonen van de zaden en bonen zoals de kievitsbonen, coco rose, koeboontjes en patrijsoogjes. Dat zijn mooie boontjes en lekker warm binnenwerk in onze nieuwe schuur waar we een warme binnenruimte en een koude binnenruimte hebben. In de koude ruimte kunnen we de banken en tafels van een lik verf voorzien en zijn Jan en Kasper druk met het maken van leirekken voor het nieuwe stuk muur dat dit jaar is opgeknapt. De andere dagen van de week zijn voor het bestellen van zaden, administratie en geregel. Maar ook voor het verwerken van onze voorraden en zo ontstaan de lekkerste soepen en jams! Tussen kerst en oud en nieuw gaan we wel echt even stoppen en genieten van de tuin in rust.