De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Ommuurde Tuin bij zadenbeurs & stadslandbouwfestival in Rotterdam 24 februari 2018

Op 24 februari 2018 vindt er weer de jaarlijkse zadenmarkt "Reclaim the Seeds" plaats - dit jaar in Rotterdam. Tevens is er een stadslandbouwfestival en zullen er allerlei workshops en lezingen zijn! Ook dit jaar is de Ommuurde Tuin weer van de partij. Daarnaast kan je veel andere interessante kraampjes bezoeken van o.a. Voedselbossen, fruitkwekers, kruidentuinen, veredelaars - allemaal ecologisch. Ook zullen er ruiltafels zijn waar je je eigen zaden kan ruilen.
www.reclaimtheseeds.nl

Naast een zadenbeurs - waar je zaden kn kopen en/of ruilen, zijn er dus ook allemaal lezingen en workshops: van 'moestuinieren voor beginners' en 'Verse Kruiden Verwerken' tot 'Voedselbos in een Notendop' en 'Natuurlijk Plaagbeheer'. Een van hoogtepunten is de lezing van Ansar Jasim, het project 'the 15th Garden' in Syrie! Reclaim the Seeds  is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij steeds in een andere regio het uitwisselen van zaden en informatie wordt gecombineerd met discussie over politieke thema's en praktische workshops.

Dit jaar vindt het plaats in BlueCity in Rotterdam. Dit is het voormalige Tropicana-gebouw waarin zich nu diverse initiatieven bezig houden met een circulaire en duurzame samenleving. Ze organiseren het samen met ERGroeit, een jaarlijks Rotterdams festival over stadslandbouw. De ideeën en thema's sluiten mooi op elkaar aan en Reclaim the Seeds is de afgelopen 6 jaar op heel wat plekken geweest, maar nog nooit in de regio Rijnmond.

De zadenbeurs zal weer een grote diversiteit hebben aan zaden, kramen en mensen. Voor zowel de ervaren seed saver als voor de beginnende moes- of balkontuinder zal er van alles te vinden zijn. We hopen dat de vrije ruiltafels deze keer weer intensiever zullen worden gebruikt dan de afgelopen edities. Ook lokale initiatieven zullen zich op de markt presenteren. 

 

ReclaimtheSeeds-Rotterdam2018.jpg