De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

vrijwilligers kleden de muur aan

project - fruitbomen en bloemen vóór de muur

"De vrijwilligers van de Ommuurde Tuin hebben subsidie aangevraagd bij de provincie Gelderland om de Ommuurde Tuin nog mooier en aantrekkelijker te maken. En die hebben ze gekregen! De randen van de Ommuurde Tuin krijgen meestal niet veel aandacht maar er zijn daar nog veel mogelijkheden. De tuinzijde van de westelijke muur warmt flink op onder invloed van de zon. Door in de buurt van deze muur bomen en planten neer te zetten profiteren deze planten optimaal van het zonlicht en de teruggekaatste warmte vanuit de muur. Een prachtige plek voor fruit. Dat op zijn beurt weer super is voor de bijen en andere insecten in de tuin. Vóór de muur komen fruitstruiken zoals, kiwibessen en honingbes. Hieronder zaaien we allerlei bloemen in. Ook de houtwal aan de zuidzijde van de tuin wordt ingeplant met fruitbomen en bloeiende planten en struiken. Zo verbeteren we de biodiversiteit en maken we de tuin nog mooier.

Eerst hebben we de grond voorbewerkt en compost aangebracht. Deze winter zijn jan en Kasper druk geweest met het maken van leirekken. Toen vorige week de vorst uit de grond was zijn we begonnen met planten. De muur waar het over gaat staat langs de Kortenburg en is in 2017 hersteld/gerestaureerd. Als het weer nog wat warmer wordt kunnen we ook bloemen gaan voorzaaien.. Kom van de zomer graag eens kijken!"

De vrijwilligers van de Ommuurde Tuin.

image001.png