De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

zomerkoninkjes

Wat een warmte, het is nog geen zomer maar het voelt alsof het al midden juli is. De aardbeien zijn nog nooit zo vroeg in het pakket gegaan! Het is heerlijk plukken ’s ochtends om 6 uur als de temperatuur nog niet boven de 20 graden is. We plukken ook al peultjes! En de eerste courgettes zijn al zichtbaar. Heel mini nog maar over 2 weken kunnen we vast oogsten.

Deze zondag waren we op een streekmarkt, we kregen de officieuze prijs voor mooiste kraam. Helaas was er weinig aanloop door de regen maar het was op een erg mooie plek Park Bredelaar bij Elst. Naast kraampjes met lokale producten waren er veel buiten kokers met mooie vuurtjes en lekkere gerechten.

IMG_0387.JPG

Het pakket begint zich nu te vullen met zware producten. De little gem is niet zo little. Heel lekker als Cesar-salade maar ook heel goed op de bbq! Snij hem door midden en bestrijk het snijvlak evt met wat olijfolie en strooi er wat zout peper en paprika poeder op. Op een rooster boven hete kooltjes grillen tot er mooie strepen op staan maar de rest niet geblakerd is.

Koolrabi in paars en wit zijn zoet en sappig. De paarse schil hou je zichtbaar als e hem gewoon zo raspt of reepjes of plakken snijdt. Heel mooi is een torentje van gegrilde plakken koolrabi, geroosterde paprika en geitenkaas. Lekker met een couscous salade met wat dille.

634444BC-E974-41CF-A4E3-8CC78471A588.JPG

Knolvenkel is mijn favoriet in salades. De radicchio is nog net niet gevuld maar binnenkort eet ik weer veel slalades met dun geschaafde knolvenkel, een bittere sla zoals radicchio en/of frisee of krulandijvie en/of rucola. Maak een dressing met citroen en olijfolie. Doe wat zeevruchten en kappertjes over de salade en de dressing erover sprenkelen, heerlijk met vers gebakken brood. Dit recept kan ook prima met little gem!

De snijbiet is een van de mooiste groenten, zeker in het voorjaar. Fris glimmend blad en kleurige stelen. Een plaatje op het land en lekker op bord. Roerbak deze groente als of het een grove spinazie is, eerste de stelen en daarna pas het blad. Met een uitje en wat wortel lekker bij rijst met pindasaus.

Komend weekend geven we op zaterdag weer rondleidingen voor moestuin geïnteresseerden. Wees welkom en hoor en zie waar de groenten vandaan komen.