De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Midzomer Madness

Midzomer; wow wat een groenten! de tuin barst uit zijn voegen. De andijvie paste bijna niet in de kratten en ook de raapsteeltjes zijn er in overvloed! We kunnen deze week ook nog een keer peultjes in het pakket doen. De eerste bloemen van de aardappel en de courgettes zijn open. En we hebben de eerste doperwten geplukt dus volgende week doperwten en kapucijners in het pakket!

Als er nu een bed leeg komt wordt hij direct weer volgeplant. Zo volgt prei de venkel op en maakt knoflook plaats voor bietjes. De radicchio is er net af en we planten er alweer bataviasla. De bonen zijn net boven de grond en ook de edamame lijken het dit jaar goed te doen! Zo als je al leest rennen we nu door de tuin, oogsten, planten, wieden en schoffelen. Met de hitte die de komende weken voorspeld wordt hou ik mijn hart vast.

Tijdens de feestweek vorige week donderdag was er een potluck diner met vrijwilligers en abonnees. Ondanks de buien kwamen er toch gezellig wat mensen meeeten. We hebben onze ‘oudste’ abonnees Maria en Dick in het zonnetje gezet. Ze beheren al 20 jaar het ophaalpunt in Wageningen NW! Ook de vrijwilligers wilde ik bedanken zonder hen geen ommuurde tuin. Althans niet zo mooi en zo gezellig!

IMG_3031.JPG

Zaterdag was ook heel geslaagd! Ik ben nog steeds aan het bijkomen ;-). Het weer werkte mee, er was heerlijk eten gezellige muziek en leuke activiteiten door de mensen van het Voluit Leven Festival Renkum. De Silent Disco… dat gaan we zeker nog een keertje doen!

Radicchio is het donkerrode bolletje. Het is familie van witlof en je kunt het dus zowel als salade gebruiken of stoven. Ik vind het geweldig in combinatie met de zoete venkel, wat blauw schimmel kaas en walnoten. Maar zeker ook lekker gesmoord in risotto of pasta! Ook daar is de combi met venkel erg lekker.

De raapsteeltjes (in verschillende kleuren) zijn lekker pittig. Ik roerbak ze met een uitje wat paprika en semi-zongedroogde tomaatjes. Nog wat kruiden zoals oregano en peterselie toevoeg en dan heb je een prachtige groente voor bij parelcouscous. Maak het af met wat gestoomde peultjes!

Het aardbeienbed wordt langzaam maar zeker minder overvloedig maar we kunnen er ook niet meer tegenop plukken. Wil je dus nog jam maken kom dan plukken in de zelf-oogstbed!