De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

“Een prikkelende belevenis voor alle zintuigen. Zeer deskundige en sfeervolle uitleg in de tuin en de keuken. Veel nieuwtjes over vergeten groenten, een feest van smaak en geuren. Heel geschikt als je in kleine kring iets te vieren hebt, je gaat er allemaal met een heel goed gevoel weg. We hebben er twee keer een feest gevierd, een met 120 personen en een met 18, allebei top, ook als het regent... ”

(www.tripgids.nl, gemiddelde beoordeling: 9.0 van 10)

Workshops

  • Zelf snijden en bereiden kan tijdens ons Kookatelier Proeftuin  waarin we, na een rondleiding, samen aan de slag gaan en een mooie maaltijd maken (3 uur). 39,- p.p..
  • Tijdens de Kookworkshop Smakelijk Seizoen, gaan we door de tuin en oogsten van de overvloed van dat moment. Samen maken we een kleurrijk meergangen diner vol met prachtige en smaakvolle groenten en kruiden  (4 uur). 49,-p.p. 
  • Kinderkookevent laat kinderen de tuin ontdekken aan de hand van smaken. Samen een seizoenssoep maken, jam van rabarber of pompoenmuffins (2 uur). 15,- p.p.
  • Kruidenworkshop Smaken en Geuren (2 uur). Tijdens een uitgebreide ontdekkingstocht door de kruidentuin, proeven, oogsten en ervaren we de verschillende kruiden. We bespreken de smaken, hun werking in ons lichaam en het gebruik in thee en keuken. Je neemt kruiden mee om thuis aan de slag te gaan. En we genieten tussendoor van kruidenthee en iets lekkers. Kosten 19,- p.p.

Voor alle workshops en ontvangsten geld: minimaal 10 (betalende) deelnemers en aanmelding vooraf. Zie voorwaarden.

NIEUW in 2018

TAIGONG in de Ommuurde Tuin
Als je de Ommuurde Tuin in loopt voel je een verstilling. De plek nodigt uit om even tot rust te komen. Het sluit zo mooi aan op wat ik bij Tai Gong ervaar dat ik Peter Driessen heb gevraagd een zomercursus in de tuin te geven. Van mei tot november kun je eens per week genieten van de langzame, vloeiende bewegingen van Tai Gong die het lijf masseren en de geest tot rust brengen. Met Tai Gong bouw je op een rustige manier kracht op en geef je  heling en soepelheid aan je lichaam en dat temidden van de kruiden en kleuren van de Ommuurde Tuin. Na afloop van elke les is er tijd om een kopje thee te drinken.  
Elke donderdagmiddag 15:15-16:15 vanaf 3 mei -25 oktober.
Enkele les 10,- /10-strippenkaart 75,- / volledige cursus 150,-
Opgave bij info@ommuurdetuin.nl, vrije inloop vanaf 14:45.

Gratis proefles