De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Rondleidingen

Wilt u meer te weten komen over deze bijzonde tuin? Boek dan een rondleiding, waarin een van de tuinders alles vertelt over de geschiedenis van de tuin, de gewassen en wat er allemaal bij komt kijken om biologisch te tuinieren. Wij houden rondleidingen in het Nederlands of Engels. Ook kunnen wij tijdens de rondleiding ingaan op specifieke onderwerpen zoals: biologische bestrijding, 'natuurinclusieve landbouw' / community supported agriculture (CSA) / een gezonde bodem & het gebruik van E.M. / agro-ecologie / de geneeskrachtige werking van kruiden (hiervoor kunt u onze kruidenworkshop boeken).

Voor groepen van 10-20 personen:

  • Rondleiding van 1,5 uur incl. koffie/thee, kruidkoek: €8,50 per persoon.
  • Rondleiding van 1,5 uur incl koffie/thee, kruidkoek en hiervoor of na een heerlijke seizoenslunch met producten uit de tuin: €24,50 per persoon

Voor groepen boven de 20 personen:

  • Rondleiding van 1,5 uur incl. koffie/thee, kruidkoek: €7 per persoon
  • Rondleiding van 1,5 uur incl. koffie/ thee, kruidkoek en heerlijke seizoenslunch met producten uit de tuin: 22,50 per persoon

Tijdens open dagen kunt u gratis mee met de rondleidingen. Voor alle rondleidingen op afspraak (buiten open dagen) geldt: minimaal 10 (betalende) deelnemers en aanmelding vooraf. Zie ook onze voorwaarden.

 CSA-pionier  Shi Yan  uit China, tijdens een rondleiding in de Ommuurde Tuin - een Nederlandse CSA.

CSA-pionier Shi Yan uit China, tijdens een rondleiding in de Ommuurde Tuin - een Nederlandse CSA.

Rondleidingen voor kinderen

Voor kinderen is er ook van alles te zien. In speciale kinderrondleidingen kunnen we een korte ronde door de tuin maken waarbij het ontdekken van de groenten en kruiden centraal staat en is er tijd om de levende have, bijen, insecten en wormen te bestuderen. Ook organiseren we kinderfeestjes waarbij tijdens de rondleiding ingredienten voor soep of jam worden geoogst. Een creatief en lekker feestje. Neem daarvoor conatct op met Esther zodat we een programma kunnen maken dat past bij de jarige.