De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Cursus in volle gang

Dit jaar zijn we op de Ommuurde Tuin gestart met de cursus Agroecologie in de Praktijk! De nederlandstalige cursus van 4 maanden (8 lesdagen & 2 excursiedagen) is speciaal ontwikkeld voor ‘toekomstboeren’: mensen die ervan dromen om ‘t roer om te gooien en (in de toekomst) een biologische tuinderij te starten.

Een enthousiaste groep van 11 mensen zijn hier druk met het bekijken & analyseren van ieders grond.

Een enthousiaste groep van 11 mensen zijn hier druk met het bekijken & analyseren van ieders grond.

Van de 17 aanmeldingen (vanuit ‘t hele land!) hebben we uiteindelijk 11 deelnemers geselecteerd die de kneepjes van ‘t vak zullen leren over het opbouwen van een gezonde bodem, het maken van (bokashi) compost, het ontwerp van een teeltplan, biologische bestrijding en nog veel meer.

Het is ongelofelijk leuk om al je kennis, tips & tricks door te geven aan volgende generaties bio-tuinders. Dat is natuurlijk onderdeel van Agro-ecologie: het is behalve een praktijk en wetenschap ook een beweging! Met zo veel enthousiaste mensen komt dat vast helemaal goed : )

Esther en haar grote liefde: de bodem, tijdens een rondleiding in ‘t BodemMuseum (WUR)

Esther en haar grote liefde: de bodem, tijdens een rondleiding in ‘t BodemMuseum (WUR)

In maart begint de engelstalige masterclass “Agroecology in Practice” (1 weekje). Deze masterclass hebben we ontwikkelt voor (internationale) studenten en PhD’ers die meer praktische kennis op willen doen. De leerstoelgroep Farming Systems Ecology van de Wageningen University was zo enthousiast over dit initiatief, dat ze besloten hebben er een capita selecta vak van te maken. Studenten kunnen hun theorie dan combineren met de masterclass over de praktijk en daar dan studiepunten voor ontvangen. Leuk!

Op donderdag 25 april zullen we de cursus afsluiten met uitreiking van de certificaten en een groots BoerenVuur, i.s.m. Vereniging Toekomstboeren. Jullie zijn dan ook allemaal van harte uitgenodigd!

ps: Denk je nu ooh ik had ook zo’n cursus willen doen? Neem vooral een kijkje op onze site en meld je aan voor 2020! ommuurdetuin.nl/cursus

Cursisten analyseren de Bokashi composthoop

Cursisten analyseren de Bokashi composthoop