De Ommuurde Tuin

De Historische Moestuin van koning Willem III

OPENINGSTIJDEN:

10:00 - 17.30

WOENSDAG & ZATERDAG

1 MEI TOT 1 NOVEMBER

 

 

POSTADRES:

DE OMMUURDE TUIN - ESTHER KUILER

CROCUSSTRAAT 27

6707 BS WAGENINGEN

 

GEGEVENS:

IBAN: NL77INGB0003247552

BTW:  133206038B01

KVK:   62338730

SKAL: 019241

Voorjaarsberichten

Nog even en het is zover en bestaan we 25 jaar! 1 april 1999 lieten we de grond van de Ommuurde Tuin door een loonwerker ploegen. Toen moest alles nog worden gedaan voor het komend eerste teeltseizoen… Nu sta ik er toch iets relaxter bij. De bedden liggen klaar, de compost is gekruid (met een heleboel kruiwagens), de pastinaak en schorseneren zijn al gezaaid, de erwten en peulen zijn al geplant en de pootaardappels liggen voor te kiemen. Het voorjaar is los en wij rennen mee. De vogels laten horen dat het dit jaar vroeg is. Elke ochtend is het een prachtig concert terwijl we kijken wat er die dag kan gebeuren.

Tijdens ons openingsweekend op 6 en 7 april gaan we ons jubileum natuurlijk vieren. We hebben een leuk programma voor de zaterdag en zondag!

Je kan komen genieten van onze eerste oogst , te koop in de tuinwinkel en natuurlijk lekkere taartjes , warme soep en lunch op het theeterras. We hebben de vuren aan en je kan overdekt zitten in de pergolatent waar je ook een aantal lokale ondernemers kan ontmoeten en genieten van hun producten. Zoals schapenvachtjes van Grebbeveld, Chocolade van MergenMetz , Mede en Kombucha van Robin’s Mede en mooie botanische prenten van Pietje. Verder is er live muziek en live cooking en lekkere proeverijtjes!

De eerste bessen-, groente- en kruidenplanten zijn te koop en er zijn natuurlijk zaden, potgrond en allerlei andere benodigdheden voor je eigen moestuin te krijgen.

De tuinders Ilse en Esther nemen jullie mee door de tuin om te laten zien wat er bij ons zoal ontwaakt aan planten en kruiden en hoe we werken als CSA tuinderij. Deze rondleidingen zijn om 11-14-16 uur.

In de kas kunnen we nu voor het derde seizoen aan de gang. In de kas staan de radijzen, worteltjes en spinazie al mooi boven. Wat planten zoals spinazie en kervel die vorig jaar heel klein de winter ingingen worden eindelijk groot. Daglengte doet veel! Ondertussen heeft het wildlife de kas ook gevonden en proberen we allemaal manieren om de slakken, muizen en helaas ook raten weg te vangen.

In de tuin is Jeffrey bezig prachtige beelden te schieten dus kregen we mooie drone-shots van een winterse tuin!

Afgelopen dinsdag 6 februari was de winterbijeenkomst. Ondanks de storm, regen en stroomuitval 2 minuten voor de start hebben we een leuke avond gehad met onverschrokken oogstdelers, stagiaires en vrijwilligers. Tijdens deze avond hebben we samen heerlijk gegeten van meegebrachte taarten en ander lekkers, en geluisterd naar de presentaties over financiën, (teelt)plannen en agro-ecologie. Het was een fijne interactieve avond. Er werden veel vragen gesteld vanuit de aanwezigen en we hadden met het tuinteam een brainstorm voorbereid met vragen rondom soli vergoeding, financiën en op welke manier jullie als oogstdelers betrokken willen zijn bij de tuin. Iedereen, inclusief de tuinders, ging geïnspireerd naar huis.